De kom kørende i karavaner

Alle offentlige kontorer lukkede klokken tolv, ligesom al offentlig bustranport var indstillet fra midt på dagen. Busserne var nemlig afsat til at ekskortere folk fra de forskellige ’barrios’ til folkefest, når Nicaraguas nye præsident, Daniel Ortega skulle tages i ed.

Og folkeligt var det med statsoverhoveder fra alverdens hellige og uhellige alliancer. Helt som forventet blev det Venezuelas Hugo Chavez der stjal billedet, da han troppede op i rød skjorte og overrakte en kopi af Simon Bolivars sværd til Ortega. – Efterfulgt af en 20 minutters tale om den socialistiske revolution. Bolivias Evo Morales stemte i og endte sin tale med at fordømme den amerikanske imperialisme: ”muerte al imperialismo americano”. Ortega tog endelig selv bladet fra munden og kastede sig ud i en lang, ukonkret tale, hvor han langede ud efter neoliberalismen og privatiseringer som årsag til Nicaraguas dårligdom. Konkrete løsningsforslag hørtes ikke.

”Internacionale” blev det ikke til, men de mange tilhørere heppede med på slagsangen “El pueblo unido jamas será vencido” (et forenet folk bliver aldrig slået). Hjulene i den sandinistiske populist-maskine er allerede omdrejninger, og det havde avisen La Prensa fanget med dagens rammende overskrift ”Giro al populismo”. Det tør siges. Kig selv med her.

Kommentarer

Populære opslag