Bahia Majagual for livsnydere


Bare sådan for god ordens skyld, bringer vi lige et turistindslag. For selvom samfund og politik er meget interessant, skal vi jo ikke glemme, at der ligger nogle helt fantastiske strande og venter - bare et par timers kørsel fra Managua. For et par uger siden besøgte vi for anden gang Bahia Majagual, der ligger 2 ½ time syd for Managua på vej mod Costa Rica. Når man efter 2 timer drejer af fra den nogenlunde asfalterede vej, er der endnu en halv time på grusvej, og her er det godt at have en firehjulstrækker.

Bahia Majagual består af omkring 20 huse med et par værelser, køkken, veranda og ikke mindst hængekøjer. Tempoet er nede i gear, så der er plads til kongoaber i trækronerne, neonfarvede krabber på dørtrinnene, æglæggende skildpadder på stranden og surfere på alle niveauer. Selv havde jeg min ilddåb med et rigtigt surfbræt. Jeg lagde ud med at blive væltet omkuld af en bølge og knalde surfbrættet lige ind i skinnebenet. Av! Kom mig dog igen og fik plasket rundt som en anden pingvin på jagt efter et godt surf. Næste gang finder vi forhåbentlig en, der kan undervise os, så vi rigtigt kan komme med på bølgen :)

Efter at have studeret en del andre stillehavsstrande, er Bahia Majagual indtil videre den fedeste. Den består af to strande - den ene med lidt vildere bølger end den anden - den anden med en solnedgang og ro, der får englene til at synge. Som prikken over i'et er der et lille hostel (20 dollars for en overnatning) med bar, hvor man kan købe sin sundownwer. Stilen er hippie-surf, no pretentiousness, no big money - bare skøn skøn stemning.


Læs selv mere her.

Kommentarer

Populære opslag