Halloween a la Nica


Her er hver måned er en fest, og oktober står i Halloweens tegn. Det lyder ganske vist ikke ret nicaraguansk, og det er det heller ikke. - Og dog, for Nicaragua har taget så meget amerikansk (forbruger-)kultur til sig, at de amerikanske højtider drypper kraftigt af sydover. La Manzanita (Det Lille Æble), hvor Marc går i vuggestue, er et lille vindue til denne verden af fest og farver og ikke mindst parader til glæde for forældre.
Derfor måtte vi op med en udklædning til fredagens Halloween i vuggeren - og en som Marc kunne ånde i i 30 graders solskin. Hvad mere originalt end viking? Med en lånt vikingehjelm, sværd og en særk syet af vores gamle gardiner fra Islands Brygge, så han såmænd helt original ud!

Og stort skulle det jo være, så der var bestilt orkester, lejet en flok trehjulede biler i miniput-størrelse til at køre alle børnene rundt om blokken under politibeskyttelse og hornmusik. De mindste, som oplevede dette optog for første gang, sad mundlamme og med store øjne i deres udklædning og svedte tran i de tuc tuc-lignende køretøjer. Efter optoget var der fotosession og slikuddeling til de små engle, batmen, pirater og den ensomme viking. Økologien er endnu ikke ankommet til Nicaragua, så efter slikorgiet blev vi trakteret med sodavand, chips og god kulørt kage. Der var dømt totalt sukkerchok, men det er jo bare en af de kameler, man som dansk øko-mor må sluge. Marc havde ingen indvendinger mod menuen, der nok ville få de fleste danske pædagoger til at måbe.




Note: I Nicaragua er der ingen offentlige tilbud til børn, før de begynder skolen som 6-årige. Langt størstedelen af landets børn kommer således ikke i vuggestue eller børnehave. La Manzanita er en privat institution, og forældrene er en blanding af ex-pats og indflydelsesrige nicaraguanere. Forskellen på dem der har, og dem der ikke har, bøjes allerede her i neon.

Kommentarer

Populære opslag